Σε εγρήγορση οι φορείς της Θήβας για την κατάργηση του Πρωτοδικείου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των φορέων και του Δήμου της Θήβας, με θέμα την εξέλιξη του κυβερνητικού σχεδιασμού για το νέο «Δικαστικό Χάρτη».

Στη σύσκεψη τονίσθηκε η ανάγκη όλοι οι φορείς να βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου Νόμου στη διαδικασία της διαβούλευσης τις επόμενες ημέρες. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το σχέδιο πρέπει να ψηφισθεί εντός του Απριλίου, αφού αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Συζητήθηκε ότι αν και η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει προβεί σε μερικές διορθώσεις του αρχικού σχεδίου κάτω από την πίεση των μαζικών κινητοποιήσεων, φαίνεται να εμμένει στη διατήρηση ενός (μητροπολιτικού) Πρωτοδικείου ανά νομό, με τη Βοιωτία να παραμένει σε εκκρεμότητα ως προς εκείνο που θα επιλεγεί.

Επισημάνθηκε εκ νέου ότι εάν το Πρωτοδικείο Θήβας μετατραπεί σε «παράλληλο», ναι μεν θα διατηρηθούν προσωρινά ορισμένες υπηρεσίες του, ωστόσο στην πορεία είναι δεδομένο ότι αυτές θα αφαιρεθούν, με αποτέλεσμα την οριστική κατάργηση του.

Η σύσκεψη αποφάσισε την ημέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη διαβούλευση να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα αποφασίσει καθολική πανθηβαϊκή – πανεπαρχιακή κινητοποίηση.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επίσημες συναντήσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κόμματών στη Βουλή, όπως και δράσεις πλατύτερης ενημέρωσης για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Σχετικά